Normal_blindenstok_-_blind_beperking

Vanaf 20 december 2021 gaat de ‘Ik kijk me met AD’ van start. De campagne laat mensen kennismaken met audiodescriptie en nodigt ze uit dit te proberen. Audiodescriptie is voor slechtziende en blinde mensen die tv-series, films, theater- en musicalvoorstellingen willen meemaken. En dat kan via beeldbeschrijving die tussen de dialogen door vertelt wat er te zien is. Dit meldt Ieder(in). 

De campagne ‘Ik kijk mee met AD’ is een initiatief van het Bartiméus Fonds en wordt samen gevoerd met samenwerkingspartners en vrijwel alle aanbieders van audiodescriptie. “Uit onderzoek weten we dat een grote groep mensen met een visuele beperking nog niet bekend is met audiodescriptie. Of niet weet hoe ze AD kunnen gebruiken. Met deze campagne laten we zien wat AD kan betekenen voor mensen die slechtziend of blind zijn”, directeur Joeke va der Mei van het Bartiméus Fonds.

De diverse samenwerkingspartners van het Bartiméus Fonds zijn: Oogvereniging, Komt het Zien!, Stichting Audiovisuele Toegankelijkheid, Bartiméus, Dedicon, Koninklijke Visio, scribit.pro, Ieder(in) en Vereniging Onbeperkt Lezen.

Door: Nationale Zorggids