Normal_handicap__rolstoel__kind__speciaal_onderwijs__beperking

Steeds meer gemeenten en organisaties zorgen ervoor dat speelplekken toegankelijk zijn voor kinderen met een beperking. Stichting Het Gehandicapte Kind zet zeven toegankelijke speelplekken op een rij die binnenkort opengaan. Dit meldt Het Gehandicapte Kind. 

Basisschool de Vuurvogel is bezig met het fysiek en sociaal toegankelijk maken van zijn schoolplein. En op basisschool de Spits moeten leerlingen en kinderen met en zonder een beperking samen kunnen spelen. Speeltuin Ramplaankwartier in Haarlem krijgt toegankelijke speeltoestellen en in Coevorden komen twee nieuwe speeltuinen: Speeltuinen Dalen. Ook in Groningen komt een inclusieve speeltuin: Heiligerlee. In Hallum in Friesland komt een uitdagende speeltuin met passende toestellen en in Vroomshoop krijgt Aquapark De Zandstuve een Waterspraypark: een kinderwaterspeeltuin voor kinderen met en zonder beperking.

SamenSpeelNetwerk 

Op de website SamenSpeelNetwerk is een compleet overzicht te vinden van alle speelplekken die toegankelijk zijn voor kinderen met een beperking. Wie vindt dat in zijn of haar woonplaats een toegankelijke speelplek mist, kan contact zoeken.

Door: Nationale Zorggids