Normal_rolstoel_parkeerplaats

Op de website ‘Samen op pad’ kunnen inwoners en bezoekers van Den Haag ruim negenhonderd locaties controleren op toegankelijkheid. Van strandtent tot parkeerplaats. Voorall, de belangenorganisatie voor Hagenaars met een beperking, is de initiatiefnemer van de site. Dit meldt Ieder(in). 

Voor mensen met een beperking is het belangrijk om te weten of een locatie voorzien is van bijvoorbeeld een gehandicaptentoilet, ringleiding of een geleidelijn. Op de website Samen op pad geeft Voorall informatie over toegankelijke en ontoegankelijke locaties in Den Haag. Zo kunnen inwoners en bezoekers vooraf uitzoeken of een locatie wel of niet te bezoeken is.

Samenwerkingsverband

Een aantal gemeenten uit de metropoolregio Capelle aan den IJssel, Den Haag, Rotterdam en Zoetermeer werkt samen aan het project ‘Samen op pad’. Het doel van het project is om met slim (her)gebruik van digitale informatie de toegankelijkheid van de metropoolregio voor mensen met een beperking te verbeteren. Meer informatie is te vinden via www.samenoppad.info.

Door: Nationale Zorggids