Normal_handicap__rolstoel__kind__speciaal_onderwijs__beperking

Op dinsdag 22 maart tussen 10.30 en 11.30 kan iedereen die dat wil een gratis webinar bijwonen van ’s Heeren Loo. De webinar gaat over sociale contacten van mensen met een ernstige meervoudige beperking (EMB). Aanmelden is binnenkort mogelijk. Dit meldt ’s Heeren Loo. 

Sociale contacten voor mensen met een EMB in een instelling zijn vaak lastig. Deze doelgroep heeft maar weinig andere contacten buiten hun familie en begeleiders, terwijl ook vrienden heel belangrijk zijn voor een gevoel van geborgenheid, liefde en vertrouwen. Naasten kunnen daardoor ook de zorglast voor hun familielid met anderen delen.

Handvatten dagelijkse praktijk 

Tijdens de webinar geeft ’s Heeren Loo handvatten voor de dagelijks praktijk, zodat mensen met EMB met ondersteuning hun sociale netwerk kunnen behouden, verstevigen en vergroten. Een onderzoeker (gz-psycholoog), ouder en begeleider zullen tijdens de webinar uitleggen wat begeleiders, ouders, professionals, vrijwilligers of mantelzorgers hierin kunnen betekenen. De chatoptie maakt het mogelijk om vragen te stellen en live beantwoord te krijgen.

Inschrijven voor de webinar kan vanaf begin maart.

Door: Nationale Zorggids