Normal_ehealth_stethoscoop

Cliënten van Bartiméus kunnen naast fysieke trainingen al gebruikmaken van online trainingen. Een aanvulling op e-health binnen de organisatie is eDiagnostiek en eThuis. Daarover gaat Bartiméus deze maand praten met cliënten. Dit meldt Bartiméus. 

Omdat de organisatie in 2018 ontdekte dat fysiek contact niet altijd nodig is, krijgen sommige blinde of slechtziende cliënten de mogelijkheid om gebruik te maken van e-health, zoals beeldbellen of online trainingen. Corona zorgde ervoor dat digitaal contact nóg meer nodig werd en nu is het tijd voor Bartiméus om nog meer e-health in de organisatie te introduceren.

Online oogonderzoek

Bestaande trainingen zijn ‘Hoe steek ik over als ik slecht zie’, ‘Veilig fietsen’ en ‘Hoe richt ik mijn keukenkastje in?’. Soms is er een extra fysieke training nodig. Bartiméus is momenteel bezig met de introductie van eDiagnostiek en eThuis. Oogonderzoeken kunnen digitaal gedaan worden dankzij eDiagnostiek en dankzij eThuis kunnen cliënten leren hun hulpmiddelen thuis zo optimaal mogelijk te gebruiken met bijvoorbeeld Google Home.

Bij de doorontwikkeling van e-health met eDiagnostiek en eThuis, wil Bartiméus de kennis en ervaring van cliënten met een visuele beperking verzamelen. Daarom start het een cliëntenpanel en komt er een behoeftenonderzoek.

Door: Nationale Zorggids