Normal_onward

Medisch technologiebedrijf ONWARD, met het hoofdkantoorin Eindhoven, kondigt vandaag de publicatie van de STIMO-BRIDE studieresultaten aan. De studie laat zien dat het gebruik van de ONWARD -technologie mensen met zelfs de ernstigste vormen van dwarslaesie weer laat lopen, rechtstaan, fietsen en zwemmen. Dit meldt PR Matters. 

Het onderzoek maakte gebruik van een innovatieve methode om zich specifiek te richten op de gebieden van het ruggenmerg die de beweging van het been en de onderrug mogelijk maken. Zo kan de motorische functie sneller en efficiënter herstellen. Bij de creatie van deze methode hebben ONWARD en NeuroRestore gebruik gemaakt van geavanceerde computermodellen en een ruggenmergatlas om de optimale plaatsing van de elektroden en de optimale positie tijdens de operatie te bepalen. De modellen voor pre-operatieve planning en voor intra-operatieve neuromonitoring werden ontwikkeld in het kader van de Eurostar-projecten RESTORE en CONFIRM, in samenwerking met het Medical Imagery Center van de Universiteit Utrecht, Zürich Medtech, de stichting IT'IS en de medische universiteit van Heidelberg.

Zelfstandig stappen zetten

Drie deelnemers met een volledige sensorimotorische dwarslaesie (AIS-A) kregen deze nieuwe elektrode ingeplant. Vóór de implantatie konden deze proefpersonen hun beenspieren niet samentrekken en geen enkele stap zetten. Op de eerste dag na implantatie konden alle deelnemers zelfstandig stappen zetten op een loopband met ondersteuning van hun lichaamsgewicht.

Na vijf maanden revalidatie waren de deelnemers in staat hun benen te gebruiken om te staan, te lopen, te zwemmen en/of te fietsen. Ze kregen ook weer controle over hun rompspieren. Dankzij dit herstel van been- en rompmotoriek kunnen de deelnemers zich ook staande houden in sociaal verband.

Opmerkelijke doorbraak

"Dankzij de ONWARD-technologie hebben professor Courtine en collega's een opmerkelijke doorbraak geboekt bij het herstel van het vermogen om recht te staan en te lopen, zelfs bij mensen met de zwaarste ruggenmergletsels", aldus Dave Marver, CEO van ONWARD . "We werken er hard aan om deze therapieën zo snel mogelijk naar de SCI-gemeenschap te brengen en onze eerste introductie, voor herstel van hand- en armfunctie, wordt begin 2023 verwacht."

Door: Nationale Zorggids
Afbeelding: ONWARD