Normal_rechtszaak_hamer_rechtbank2

Een oud-zorgdirecteur tegen wie 8 jaar geleden aangifte is gedaan, wordt nu pas vervolgd voor uitbuiting. Willy B. buitte een cliënt met het syndroom van Usher en posttraumatische stressstoornis (PTSS) uit door haar fysiek zwaar werk te laten doen. Ook moest ze meehelpen met de SM-praktijken van B.. Ondanks dat de politie, Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd (IGJ), FIOD, het zorgkantoor, de Nederlandse Arbeidsinspectie, NZa en het Advies en Meldpunt OGGZ op de hoogte waren, gebeurde er niks. Dit meldt RTL Nieuws na uitgebreid onderzoek. 

Sonja Veltman woonde twee jaar op zorgboerderij De Vier Linden in het Drentse Papenvoort en zegt daar samen met haar partner als slavin te zijn behandeld. De zorgboerderij ontving maandelijks 7.000 euro zorggeld voor haar, maar zorg kreeg ze nauwelijks of niet. Ze werd gebruikt als gratis medewerker voor fysiek zwaar werk en moest meewerken in de SM-studio van B., die ook op het terrein stond.

Zes jaar nadat justitie de zaak seponeerde zonder getuigen te horen, moet het B. van het gerechtshof nu als nog vervolgen voor uitbuiting van Veltman en haar partner. De ex-zorgdirecteur ontkent alle aantijgingen.

Door: Nationale Zorggids