Normal__veel_mensen_met_beperking_kunnen_met_aanpassingen_aan_het_werk_

Het is voor een grote groep Nederlanders met een lichamelijke of geestelijke beperking moeilijk om succesvol te zijn op de arbeidsmarkt. Volgens Ronald van Zijp van het UWV Werkbedrijf stelt dat 10 tot 15 procent van de Nederlandse bedrijven een werknemer met een beperking in dienst heeft. Dit meldt Algemeen Dagblad.

Volgens Van Zijp kunnen veel mensen met een beperking aan het werk als zij de juiste aanpassingen en hulpmiddelen krijgen aangeboden. Dit geldt niet alleen voor mensen die een traplift of aangepaste bureaustoel nodig hebben, maar ook voor bijvoorbeeld blinde mensen die met speciale braille tablets documenten kunnen lezen. Ook zijn er slimme brillen waar ze gebruik van kunnen maken op de werkvloer. Aanpassingen op de werkvloer worden vergoed, dus werkgevers hoeven niet bang te zijn voor extra kosten, stelt Van Zijp.

Aanvragen werknemer

Een slimme bril, braille tablet of aangepaste rolstoel moeten worden aangevraagd door de persoon met een beperking. “Dat geldt voor alle hulpmiddelen die je zelf van en naar je werk mee kan nemen. Vaak weten mensen helemaal niet wat ze allemaal vergoed kunnen krijgen, ook al hebben ze de beperking al hun hele leven lang.”

Door: Nationale Zorggids