Innovatieve iBOT-rolstoel komt naar Europa

Deze iBOT rijdt over elke ondergrond: ruw terrein, zand, gras, stenen en zelfs sneeuw. Ook kun je met de iBOT bij stoepranden op rijden. Dat meldt 2KERR.

Gerhard Breugem, directeur van 2KERR, is al jarenlang distributeur van innovatieve balansrolstoelen. Hij haalt nu ook de iBOT naar Nederland en Europa. “Dit is meer dan een elektrische rolstoel. Het is een rolstoel die veel onderdelen van een sociaal leven toegankelijk maakt.”

Trapmodus

Steden en openbare gebouwen zijn voor rolstoelgebruikers al snel onbegaanbaar vanwege de vele trappen. De iBOT heeft een trapmodus, waardoor de inzittende zelfstandig een trap op en af kan. En de iBOT heeft een goedgekeurd docking systeem, zodat je vanuit de stoel auto kunt rijden.

Contact maken

In de balansmodus gaat de iBOT omhoog en kijken gebruikers een ander recht aan. Dat kan ook rijdend, tot een snelheid van 6 kilometer per uur. “Op ooghoogte communiceren tijdens het wandelen of op een feestje maakt echt verschil”, vertelt ervaringsdeskundige Thomas Weiand. “Je maakt echt contact.”

Door: Nationale Zorggids