Philadelphia Zorg maakt methodiek toegankelijk voor iedereen

Gehandicaptenzorginstelling Philadelphia Zorg heeft de methodiek Leerbaar & Weerbaar toegankelijk gemaakt voor iedereen. De organisatie vindt het belangrijk dat mensen die zij ondersteunt, zichzelf kunnen zijn. Dat ze hun eigen keuzes maken, hun talenten ontwikkelen, grip hebben op hun welzijn en met trots meedoen in de maatschappij. Dit meldt Philadelphia Zorg. 

Binnen Philadelphia gebruiken begeleiders Leerbaar & Weerbaar al zo’n 25 jaar. De afgelopen tijd is de methodiek doorontwikkeld en sinds kort is dit te vinden op Philadelphia.nl. Beschikbaar voor iedereen die interesse heeft. Na aanmelding krijgen begeleiders van andere zorgorganisaties en verwanten ook toegang. Aanmelden is kosteloos.

Leerbaar & Weerbaar

Leerbaar & Weerbaar is ontstaan vanuit de vragen die er zijn rondom weerbaarheid, relaties, intimiteit en seksualiteit (RIS) bij de cliënten van Philadelphia. Het is een gelaagde methodiek die thema’s en emoties behandelt die voor iedereen herkenbaar zijn. Zo zijn er materialen en werkvormen te vinden om de onderwerpen online gokverslaving en grensoverschrijdend gedrag (preventief) te bespreken. Ook voor de thema’s zeggenschap en pesten is een grote variatie aan werkvormen beschikbaar. Doel is om mensen met een verstandelijke beperking stevigheid te geven in een steeds complexer wordende wereld.

Webinars

De trainers van Leerbaar & Weerbaar organiseren met regelmaat webinars over de thema’s binnen de methodiek. De eerstvolgende is op 17 mei en specifiek voor ouders van kinderen met een verstandelijke beperking. Het thema is  ‘Opkomen voor jezelf, hoe help je je kind daarbij’.

Op 18 mei is er een webinar voor zorgprofessionals over de methode Leerbaar & Weerbaar. De trainers lichten de mogelijkheden toe door middel van de online beschikbare materialen: informatie, werkbladen, praatplaten, spelvormen, muziek en video.

Door: Nationale Zorggids
Afbeelding: Philadelphia Zorg