Concert at Sea nu toegankelijker voor mensen met beperking

Muziekfestival Concert at Sea wordt toegankelijker voor mensen met een beperking, meldt HandicapNL. Op het meerdaagse festival op de Brouwersdam in Zeeland komt een toegankelijke tribune, aangepast sanitair en een speciale ruimte om op adem te komen.

Ook house- en technofestival STAF_WERK in Amsterdam gaat meer doen voor mensen met een handicap. Zo komen er speciale parkeerplaatsen, een rust- en relaxruimte en ook een aangepaste website voor mensen met een visuele beperking.

De organisatie begon in 2019 met de campagne #OnbeperktFeest om toonaangevende Nederlandse festivals toegankelijker te maken voor mensen met een beperking. De Zwarte Cross en de Dutch Grand Prix deden al mee.

Tijd voor aanpassingen

Volgens HandicapNL zijn er zo'n 1 miljoen mensen met een beperking die wel naar een festival zouden willen, maar niet kunnen. "Het is overduidelijk tijd voor aanpassingen", aldus woordvoerder Jeroen van de Koppel.

De komende drie jaar zet de organisatie samen met Nationale Vereniging de Zonnebloem een groepje mensen met een handicap in die de festivals gaan uitproberen. Zij brengen dan verslag uit van wat er al wel en nog niet goed is geregeld.

Door: ANP