Normal_contra

De zorg is aan het veranderen. Door de toenemende behoefte om steeds meer voor jezelf te zorgen gaan steeds meer zorgprofessionals als zzp’er aan de slag. Door de toenemende druk, de verantwoordelijkheid naar de medewerkers in loondienst en de vergrijzing verlaten steeds meer zorgprofessionals dit mooie vak. Door deze verschuivingen blijven alleen de meer onervaren krachten over in loondienst, daardoor krijg je als zzp’er nog meer verantwoordelijkheid. De onervaren medewerker heeft ruimte nodig om te leren, die er binnen teams (vaak) niet is. Omdat er weinig tijd en ervaren krachten overblijven om van te leren, ben jij degene die deze ruimte moet geven. Waar kun je als jonge zorgprofessional dan op terugvallen? En wat doe je als zzp’er, als je sowieso al tussen de wal en het schip belandt?

De Contra Academy

De Contra Academy is opgericht om dit gat op te vullen, door professionals die tegen dezelfde problemen aanlopen als jij. Wij hebben de kennis en ervaring die jij zo goed kunt gebruiken verzameld op één plek. Al onze trainers hebben jarenlange ervaring in de zorg én zijn bevoegd om jou te certificeren.

Wij zijn er op gericht om:

 Jou helpen om je expertise en bekwaamheid te behouden én te vergroten.
 Onze ervaring toegankelijk te maken voor jou, een nieuwe generatie zorgprofessionals.

 

Ontwikkel je in een individueel Traject

Naast de training bieden we bij de Academy verschillende trajecten aan, voor ambitieuze doorzetters. We bieden de volgende trajecten aan:

Intervisietraject

Je komt een keer in het kwartaal samen in een kleine groepje van 4 of 5 professionals samen (fysiek of online). Samen bespreek je (lastige) situaties waar je tegenaan bent gelopen – je leert als gelijkgestemden met en van elkaar onder begeleiding van een ervaren gespreksleider. De vraag is telkens: wat kan ik anders doen, om een ander resultaat te bereiken?

 

EVC-Traject

Een ervaringsvaardigheidcertificaat traject is primair voor mensen in de zorg die nog geen zorgopleiding hebben. In het traject wordt getoetst waar je ervaringsdeskundig in bent en worden certificaten toegekend op de expertise en bekwaamheid die je al bezit. Ook wordt er  bepaald wat je nog moet leren om een diploma te behalen. Afhankelijk van je ervaringsdeskundigheid zijn er mogelijkheden om tussen de 12 en 20 weken volledig gecertificeerd te zijn. Daarna kun je binnen 10 weken jouw certificaten verzilveren naar een diploma

 

Leiderschapstraject

In dit traject staat jouw ontwikkeling als mens en als leider in de zorg centraal. Hoe profileer jij je, hoe maak je keuzes? Ben je je daar bewust van en de verwachting van anderen? Het traject wordt in samenspraak met jou op maat gemaakt. In de volgende situaties kan deze training interessant zijn:

 

 Leiderschap in je eigen onderneming
 Leiderschapsrol in groepswerk
 Leiderschap in opdrachten die je aanneemt (waar een leidende rol van jou verwacht wordt)
Lees verder