Contactlab probeert mensen met beperking uit hun bubbel te trekken

Mensen met een licht verstandelijke beperking hebben vaker een beperkt sociaal leven. Ze hebben meer moeite met vriendschappen sluiten of contacten leggen. Het bedrijf Contactlab probeert hiervoor de oplossing te bieden. In Groningen gaan zij binnenkort evenementen organiseren waar verstandelijk beperkten gemakkelijk kunnen aansluiten. Dit meldt RTV Noord.  

De initiatiefnemer kwam op het idee via zijn twee-eiige tweelingbroer. Hij merkte dat hij moeite had met het leggen van contacten. Mensen met een verstandelijke beperking wonen vaak begeleid en afgezonderd van het algehele uitgaansleven. De drempel om nieuwe mensen te ontmoeten, is erg groot. De evenementen zijn gericht op het scheppen van duurzame vriendschappen onder de deelnemers.

Blijvende contacten

Toch zijn sommigen ook werkzaam in speciale restaurants met begeleiding, zoals Mennoos Kookerij. ContactLab trekt deze mensen al bijna twee jaar uit hun bubbel. En met succes: Veel deelnemers houden blijvende contacten over aan de workshops of activiteiten. Elk jaar mikt het bedrijf op minimaal zes evenementen per jaar.

Door: Nationale Zorggids