Logo_congres_inzo

Op maandag 27 juni is het congres #inZo2022. Het thema dit jaar is ‘Innovatie en het gebruik van zorgtechnologie in de gehandicaptenzorg. #InZo2022 is een congres van het ministerie van Volksgezondheid, in samenwerking met Academy Het Dorp en Vilans. Geïnteresseerde medewerkers in de gehandicaptenzorg kunnen zich hier vanaf nu voor aanmelden. Dit meldt Volwaardig leven. 

In de gehandicaptenzorg werken veel bevlogen professionals dagelijks aan sociale innovaties en het gebruik van zorgtechnologie om het leven van mensen met een beperking en hun naasten zo volwaardig mogelijk te maken. Dit doen zij in nauwe samenwerking met mensen met een beperking zelf en hun naasten.
Bezoekers maken tijdens dit congres kennen met de mensen achter inspirerende voorbeelden. Ook kunnen ze een aantal vernieuwingen zelf ervaren en gelijkgestemden ontmoeten.

Minister Conny Helder

Minister Conny Helder voor Langdurige Zorg komt op 27 juni zelf kijken naar de ervaringen met sociale en technologische innovaties en vertelt vanuit het ministerie van Volksgezondheid hoe dat past in de gehandicaptenzorg van de toekomst. CEO Stefan Verhoeven van Miele praat over de kunst van veranderen.
Op de belevingsmarkt kunnen bezoekers een aantal belevingen zelf ervaren, bijvoorbeeld in Harm’s Escape Room of in de Escape Room Digihelden waarbij technologie gebruikt wordt bij het van de oplossing. De Twinkels heeft goede voorbeelden van persoonsgerichte zorg en robot Sara staat klaar voor een selfie.

#InZo2022

Congres #InZo2022 vindt plaats op maandag 27 juni van 09.30 tot 17.15 uur in Congrescentrum NBC in Nieuwegein. Een deel van het programma kan digitaal gevolgd worden. Aanmelden kan hier.

Door: Nationale Zorggids
Afbeelding: ministerie van Volksgezondheid