Week 23: bewoners zorghuis op straat, kindervitamines & menstruatiecup

Iedere vrijdag kun je bij ons terecht voor een weekoverzicht waarin we kort terugblikken op de opvallendste, interessantste of belangrijkste nieuwsitems per werkdag. Deze week waren onder meer nevenbevindingen bij NIPT, ongewenst zwanger uitstoting spiraaltje, kindervitamines en meervoudig beperkte bewoners op straat in het nieuws. In dit weekoverzicht de belangrijkste gebeurtenissen van deze week.

Maandag: Pinksteren

Dinsdag: nevenbevindingen NIPT kunnen belangrijk zijn voor gezondheid moeder en kind

Ook nevenbevindingen van de Niet Invasieve Prenatale Test (NIPT) kunnen belangrijk zijn voor de gezondheid van moeder en kind. Lees hier de conclusies van het NIPT-consortium over het belang van nevenbevindingen.

Woensdag: zes vrouwen ongewenst zwanger door gebruik menstruatiecup bij spiraaltje

Vrouwen die een menstruatiecup gebruiken en een spiraaltje hebben, lopen het risico op uitstoting van het spiraaltje als ze de cup eruit halen. Omdat vrouwen niet weten dat dat kan, zijn er al zes ongewenste zwangerschappen gemeld.

Donderdag: zorghuis zet drie bewoners met meervoudige beperking op straat

Een zorghuis in Hulshorst heeft drie bewoners met een meervoudige beperking op straat gezet, wegens burenoverlast. Ook zouden er financiële redenen zijn om de drie op straat te zetten, maar dat geloven de ouders van de bewoners niet.

Vrijdag: welke vitaminen hebben kinderen tot 4 jaar extra nodig?

Vroeger kregen kinderen iedere dag een lepel levertraan, tegenwoordig liggen de winkels vol met vitaminesupplementen. Welke vitaminen hebben kinderen tot 4 jaar ook alweer nodig? Dit is een kort overzicht

Door: Nationale Zorggids / Johanne Levinsky