‘Stip op de horizon COVID-19 in de zorg thuis’ aangeboden aan ministerie, RIVM en GGD

Onlangs hebben acht partijen uit de zorg de 'Stip op de horizon COVID-19 in de zorg thuis’ aangeboden aan het ministerie van Volksgezondheid, het RIVM en de GGD. Dit in navolging van de 'Stip op de horizon COVID-19 in de langdurige zorg'. Dit meldt de Vereniging Gehandicaptenzorg Nederland.

ActiZ, Alzheimer Nederland, LOC Waardevolle zorg, MantelzorgNL, Patiëntenfederatie Nederland, VGN, V&VN en Zorgthuisnl zijn de initiatiefnemers van de ‘Stip op de horizon COVID-19 in de zorg thuis’. Daarin beschrijven zij hoe ze Covid-19 in de toekomst een plek willen geven in de zorg thuis, wat ze hier zelf aan willen doen en wat nodig is van de systeempartijen. In de zorg thuis is het volgens de acht partijen belangrijk dat Covid-19 een plek krijgt in de reguliere processen, zodat men goed voorbereid is bij eventuele nieuwe besmettingen.

Met elkaar in gesprek

Veldpartijen zullen zich inzetten om deze stip op de horizon te bereiken. De partijen benadrukken dat zij dit niet alleen kunnen doen, maar ook de systeempartijen (VWS, RIVM en GGD) nodig hebben. Hierover gaan de verschillende partijen met elkaar in gesprek.

Door: Nationale Zorggids / Richard Heeres