Ipse de Bruggen laat 80 nieuwe zorgstudio's bouwen

Roosdom Tijhuis bouwt 80 nieuwe zorgstudio’s op landgoed Ursula in Nieuwveen, waar nu al 450 mensen met een verstandelijk beperking van Ipse de Bruggen wonen. Met de nieuwe zorgstudio’s wil de gehandicapteninstelling haar cliënten voorzien van moderne en passende huisvesting en haar medewerkers voorzien van een professionele werkomgeving. Dit meldt Roosdom Tijhuis. 

Ipse de Bruggen krijgt steeds meer cliënten die intensieve begeleiding nodig hebben en ook zijn de woonlocaties aan vervanging toe. Een aantal verouderde facilitaire gebouwen op landgoed Ursula gaan naar de grond en daar komen dan twee gebouwen met elk veertig woonstudio’s. Roosdom Tijhuis sluit aan bij de behoefte om prefab modulair te bouwen en is de enige partij die de voorbeeldplattegronden van Ipse deBruggen één op eén kon overnemen. Het bouwbedrijf zal betwonwanden gebruiken die bestendig zijn tegen mogelijk ‘molestachtig gedrag’ onder de cliënten met een verstandelijke beperking.

“We realiseren hier onze eerste volledig energieneutrale verblijfsaccommodatie. Met warmtepompen, zonnepanelen en de duurzame en bouwfysische voordelen van prefab”, aldus Dirck-Jan Vermaas, projectmanager Vastgoed bij Ipse de Bruggen.

Door: Nationale Zorggids / Johanne Levinsky