Nieuwe techniek gehoorapparaat voor in rumoerige omgevingen

Volle terrassen, een drukke metro of een gesprek aan tafel met vrienden. Dat kan een uitdaging zijn voor dragers van een gehoorapparaat. Mensen met gehoorbeperkingen hebben ook met gehoorondersteuning vaak nog moeite om gesprekken te volgen in ruimtes met veel rumoer. Schoonenberg introduceert in deze maand een nieuw gehoortoestel: de Phonak Lumity. Nieuwe techniek maakt het mogelijk om mensen beter te kunnen verstaan, ook in rumoerige omgevingen. Dat meldt Schoonenberg.  

De Phonak SmartSpeechTM Technology bevat functies die het spraakverstaan in uiteenlopende situaties verbeteren. Het systeem wordt bestuurd door het bedrijfseigen automatische besturingssysteem van Phonak, Hierdoor vermindert de luisterinspanning en verhoogt de focus op wat je wilt horen. Via de myPhonak-app kan het geluid eenvoudig aangepast worden en kunnen gezondheidsgegevens, zoals het aantal stappen bijgehouden worden.

Innovatie in ruisonderdrukking

Onbehandeld gehoorverlies heeft meer gevolgen dan alleen het gesprek niet kunnen volgen of mooie momenten niet volledig kunnen beleven. Verschillende wetenschappelijke onderzoeken wijzen uit dat goed kunnen horen ook belangrijk is voor het welzijn en de mentale en fysieke gezondheid van mensen. Dit nieuwe hoortoestel van Schoonenberg biedt mensen de kans om weer te kunnen genieten van alledaagse dingen in het leven. Jacques Verzijlbergen, product specialist bij Schoonenberg en ervaringsdeskundige: "Mijn gehoorverlies begon een negatief effect te hebben op mijn sociale leven. Ik kreeg moeite met het deelnemen aan gesprekken in drukke ruimtes en zonderde mijzelf daarom sneller af van een groep. Deze nieuwe technologie is voor mij een uitkomst. Door de ruisonderdrukking en spraakverheldering is een gesprek voeren met mijn groep vrienden meer zoals het hoort te zijn."

Door: Nationale Zorggids