Normal_thubble_nathan_banner-2

Het leven kent ups en downs en dat vinden we eigenlijk heel normaal. Het glas is nu eenmaal niet altijd halfvol. Maar wat moet je doen als je merkt dat je al een langere tijd niet goed in je vel zit? Of nog belangrijker, hoe voorkom je dat mentale problemen ontstaan?

Mentale klachten

Ondanks dat mentale klachten door een omgeving meer worden geaccepteerd, is het voor degene die ze ervaart nog wel eens anders. Het is niet leuk om toe te geven dat je bent vast gelopen in je leven en niet meer weet hoe je eruit moet komen. Laat staan dat hulp vragen makkelijk is. Zo kan het gebeuren dat mentale klachten steeds vaker terugkomen en dat ze uiteindelijk voor problemen zorgen. 

Voorkomen is beter dan genezen

Om te voorkomen dat je mentale klachten grotere problemen veroorzaken, is het belangrijk om te onderzoeken wat voor jou goed werkt. Dat is belangrijk omdat je daarmee voor balans zorgt en beter bestand raakt tegen moeilijke momenten. Dat heet ‘mentale weerbaarheid’ en hoe beter je kunt omgaan met moeilijke momenten, hoe meer dat je mentale gezondheid ten goede komt. Uit onderzoek weten we natuurlijk al dat hoe je je mentaal voelt, ook effect heeft op je lichaam. Wil je gezond oud worden, dan zal je beiden aandacht moeten geven.

Doen wat voor jou goed werkt

Om te ontdekken hoe je de balans terug krijgt, moet je op onderzoek uit. Mensen zijn op verschillende manieren bezig met hun mentale gezondheid. Het is als een reis. Er is helaas niet één ding waardoor je je altijd goed voelt. Het is een combinatie van gezonde voeding, voldoende slaap, beweging en ontspanning. Om te ontdekken wat voor jou werkt, moet je daarom gewoon starten. De een houdt van wandelen of fietsen terwijl de ander juist weer heel blij wordt van vrijwilligerswerk.

Eigenlijk maakt het niet uit waar je blij van wordt. Het is heel persoonlijk en er is zelfs een werkwoord voor: ‘thubbelen’. Thubbelen betekent ‘doen wat goed voor je is’. Er is zelfs een hele community waar je inspiratie vandaan kan halen en waar tips worden gedeeld over een mentale gezondheid.  

Een goede mentale gezondheid is goud waard

Natuurlijk kan het zijn dat je zelf niet meer verder komt en dat mentale problemen voor veel overlast in je (werk)leven zorgen. Dat is niet erg. Thubble biedt hiervoor professionele hulp. In de behandelservice sta jij centraal en bepaal je samen met een behandelaar waaraan je wil werken om weer in balans te komen. In behandelblokken werk je vervolgens aan een aantal vaste onderwerpen. Alle afspraken met je behandelaar worden vooraf gepland en je krijgt naast het persoonlijk contact ook toegang tot je eigen omgeving waarin je opdrachten kunt maken. Als je klaar bent met je behandeling en je naderhand nog eens iets wilt terugkijken dan kan dat ook: jouw persoonlijke omgeving met de feedback van je behandelaar blijft toegankelijk.

Met de handvatten die je krijgt aangereikt van je behandelaar, zal je merken dat je veel beter in staat bent om je te wapenen tegen mentale dips en tegenslagen en ze ook eerder herkent. Zo investeer je in een toekomst waarin je in balans bent!