Normal_justice-g52a2319ee_1280

Mensen met een verstandelijke beperking hebben onlangs de toegankelijkheid van de rechtbank in Zwolle getest. Donderdag gaan ze langs bij de rechtbank in Almelo om de toegankelijkheid daar te testen. Het testpanel is opgezet vanuit stichting Mee, die zich inzet voor mensen met een beperking. Dit meldt RTV Oost. 

Uit de test bij de rechtbank in Zwolle kwam dat er nergens op het gebouw duidelijk werd aangegeven dat het om een rechtbank ging. Bij de veiligheidscontroles stuitten ze ook op wat moeilijkheden, vooral omdat afgaande metaaldetectoren spannend kunnen zijn voor mensen met een beperking.

Galm

De openbare ruimtes waren voor het testpanel erg hoog. “Het galmt behoorlijk en dat kan voor iemand met autisme best lastig zijn”, zei een van de drie hierover. In de centrale hal hangen borden aan het plafond die behoorlijk veel tekst en nummers bevatten. Als het aan het testpanel ligt, komen daar wat meer symbolen voor in de plaats. Ook zullen ze de online toegankelijkheid van de rechtbank testen.

Door: Nationale Zorggids / Johanne Levinsky