Libelle brengt speciale editie voor laaggeletterden uit

Libelle heeft een speciale editie van het blad gemaakt voor laaggeletterden. Libelle extra makkelijk te lezen, zoals deze editie heet, bevat korte zinnen en makkelijke woorden. Het speciale magazine is dinsdag verschenen in een oplage van 100.000 exemplaren. Het blad wordt gratis verspreid.

Libelle werkte voor deze editie samen met Stichting Lezen en Schrijven. "Wij gunnen álle vrouwen Libelle-leesplezier", zegt hoofdredacteur Hilmar Mulder over Libelle extra makkelijk te lezen. "Met deze speciale editie kan iedereen die beter wil leren lezen en schrijven, ervaren hoe leuk en ontspannend het is om door een tijdschrift te bladeren."

Toegankelijke samenleving

Ook Geke van Velzen, directeur-bestuurder Stichting Lezen en Schrijven, is blij met deze editie. "Met het blad bereiken we niet alleen de mensen die moeite hebben met taal, maar ook hun buren, collega’s, familie, enzovoorts. Zo zorgt de Libelle extra makkelijk te lezen voor meer bewustwording over laaggeletterdheid en over het belang van een toegankelijke samenleving. Een samenleving wordt namelijk sterker als iedereen kan meedoen."

Omvormen van teksten naar B1-niveau

De eindredacteuren van Libelle hebben een cursus gekregen in het omvormen van teksten naar B1-niveau. Ook is de vormgeving aangepast en de inhoud besproken met een paar ex-laaggeletterden. In deze editie komt Anita Witzier, ambassadeur van Stichting Lezen en Schrijven, aan het woord over haar werk.

Mulder reikte dinsdag de eerste editie uit aan Witzier en Van Velzen, maar ook aan Marieke Rodenhuis, plaatsvervangend hoofd van Goede Doelen NPL en Paméla Melkert, Taalheld 2022 en ex-laaggeletterde.

Door: ANP