Logo_steffie_logo_op_wit

Leer Zelf Online heeft de website onlineflirten.steffie.nl ontwikkeld. Een website speciaal voor mensen met een verstandelijke beperking, waar ze op een toegankelijke manier leren over online flirten en sexting. Ervaringsdeskundigen van zorginstelling Ipse de Bruggen hebben geholpen bij het maken van de uitleg op de website. Dit meldt Vereniging Gehandicaptenzorg Nederland (VGN).

Ook voor mensen met een verstandelijke beperking moeten relaties, intimiteit en seksualiteit iets vanzelfsprekends kunnen zijn. Een gezonde seksuele ontwikkeling draagt bij een betere kwaliteit van leven en aan een betere weerbaarheid. Vanwege een toename van datingfraude en afpersing van mensen met een verstandelijke beperking is het belangrijk om hier extra aandacht aan te besteden.

Toegankelijke informatie

Dankzij ervaringsdeskundigen van Ipse de Bruggen is er passende informatie over relaties, seksualiteit en intimiteit ontwikkeld. Ze deelden hun ervaringen en keken mee bij de ontwikkeling van de website, zodat de navigatie én de teksten begrijpelijk en toegankelijk zijn.

Wie naar onlineflirten.steffie.nl gaat ontmoet daar Steffie, een virtueel personeel die op een laagdrempelige manier vertelt over online flirten en sexting. Als iemand een vervelend bericht over seks krijgt, weet Steffie ook wat diegene kan doen. Wie met haar het gesprek wil aangaan over het ontvangen en versturen van berichten, kan dat ook op de website doen.

Door: Nationale Zorggids / Johanne Levinsky