Kamer wil nationale strategie voor mensen met een beperking

 Het kabinet moet een meerjarige nationale strategie opstellen om de achterstelling en uitsluiting van mensen met een beperking op te heffen en gelijke deelname aan de samenleving voor hen mogelijk te maken. In de Tweede Kamer is dinsdag hierover een belangrijke motie van CDA-Kamerlid Lucille Werner aangenomen, met steun van vrijwel alle politieke partijen. Belangenbehartiger Ieder(in) noemt dit een mooi succes. Dit meldt Ieder(in). 

Ieder(in) pleit al langer voor een nationale strategie om de grote problemen waarmee mensen met een beperking te maken hebben op te heffen en gelijkwaardige deelname aan de samenleving mogelijk te maken.

De meerjarige strategie is bedoeld als een langetermijnplan (10 jaar) waarin – over kabinetten en regeerperiodes heen – wordt uitgewerkt hoe zelfstandig leven en gelijke deelname aan de samenleving dichterbij moeten komen. Knellende wet- en regelgeving en gebrekkige uitvoering moeten daarbij bijvoorbeeld worden aangepakt.

Uitvoering in de gaten gehouden

In aanloop naar de stemming over de motie deed Ieder(in) – mede namens Per Saldo, LFB, JongPIT, Coalitie voor Inclusie en Vereniging Inclusie Nederland – met succes een beroep op de Kamer om de motie te steunen. Ieder(in) zal goed in de gaten houden hoe het verder gaat met de uitvoering van de motie en de inhoud van de meerjarenstrategie.

Door: Nationale Zorggids