5-jarige jongen urenlang opgesloten in bus leerlingenvervoerder

Omdat de chauffeur die een 5-jarige jongen naar het speciaal onderwijs had moeten brengen hem was vergeten, zat het jongetje afgelopen april 6 uur lang opgesloten in geparkeerde taxibus van de leerlingenvervoerder. Dit meldt LINDA.nl.

De taxibus had hem naar zijn school in Overvecht moeten brengen. Maar dat is nooit gebeurd. De taxichauffeur zag het slapende jongetje over het hoofd en parkeerde de auto, zonder om te kijken. Het incident komt pas later aan het licht omdat de leerlingenvervoerder er niets over zegt tegen zijn ouders. Ook de jongen zelf kon niet expliciet uitleggen wat er die dag gebeurd is. Wel vertelt hij aan zijn ouders dat hij niet naar school was geweest.

Psycholoog

Aan zijn psycholoog vertelt het jongetje dat hij het niet leuk vond om alleen in de bus te zitten. Zijn vader vindt het moeilijk te bevatten dat hij zes uur lang alleen in een busje zat, zonder dat hij ergens heen kon. “Wat als het die dag bloedheet of ijskoud was geweest? Daar wil ik niet eens over nadenken.”

Gps-tracker

Inmiddels hebben de ouders en jongen een excuses ontvangen van de vervoerder en de school, maar ze vinden het lastig de vervoerder nog te vertrouwen. Aan de jongen is een vaste chauffeur toevertrouwd en hij draagt een gps-tracker waardoor zijn ouders continu op de hoogte zijn van zijn locatie.

De chauffeur die de jongen in april achterliet is op non-actief gesteld en niet maar werkzaam in de regio Utrecht.

Door: Nationale Zorggids / Johanne Levinsky