Spieren voor Spieren haalt meer dan 2 miljoen euro op voor kinderen met spierziekte Foto door: Spieren voor Spieren

Tijdens de achttiende editie van het Spieren voor Spieren Gala op zaterdag 4 maart werd een bedrag van meer dan 2 miljoen euro opgehaald. Het gala stond geheel in het teken van 25 jaar Spieren voor Spieren en vond plaats in het Okura Hotel in Amsterdam. De presentatie was in handen van Dione de Graaff en Elsemieke Havinga. Met de opbrengst wil Spieren voor Spieren sneller diagnose en behandelingen voor kinderen met een spierziekte mogelijk maken. Op het gala waren vele prominenten aanwezig uit het bedrijfsleven en de sportwereld, waaronder hoofd-ambassadeur Sven Kramer, ere-ambassadeur Truus en Louis van Gaal en beschermheer Ronald de Boer. Jeroen van der Boom en Berget Lewis gaven de avond een feestelijk tintje met hun optredens, zo meldt Spieren voor Spieren in een persbericht.

Het hoogtepunt van de avond was de veiling, maar ook konden prijzen gewonnen worden tijdens de loterij. Aanwezigen maakten kans op prijzen zoals een VIP-ticket voor de F1 Grand Prix, een padelclininc met Frank de Boer, een VIP-arrangement bij AZ of een vakantie op een woonboot in Amsterdam.

Met het thema ‘Samen 25 jaar vooruit’ werd stilgestaan bij wat er, samen met gevers, academici en (kind-)ambassadeurs al bereikt is de afgelopen jaren. Maar er was vooral aandacht voor de dag van vandaag en de toekomst. Spieren voor Spieren zet zich in om de diagnose en behandeling sneller beschikbaar te maken voor kinderen met een spierziekte en daar is veel geld voor nodig.

Mariël de Jongh, directeur-bestuurder Spieren voor Spieren: “Veel nieuwe ontwikkelingen staan op stapel, waaronder de verwachting dat er op korte termijn nieuwe behandelingen worden ontwikkeld voor kinderen met een spierziekte. Onze rol is het stimuleren dat deze behandelingen snel beschikbaar komen voor kinderen. Dat is complex en gaat niet vanzelf.”

Door: Nationale Zorggids