Personeel gehandicaptenzorg krijgt mogelijk meer salaris

Sinds vorige week zijn vakbonden in gesprek met werkgevers van de Vereniging Gehandicaptenzorg Nederland (VGN). Tijdens de gesprekken worden onderwerpen zoals een aanvullende salarisverhoging aangekaart voor koopkrachtbehoud. Daarnaast willen de vakbonden een algemene prijscompensatie. Deze gesprekken gaan over verhogingen boven op de huidige cao-afspraken over het salaris, zo meldt Skipr.

Vakbond FNV stelt dat VGN tijdens de verkennende gesprekken heeft toegegeven dat de medewerkers in de gehandicaptenzorg relatief weinig salaris krijgen en dat medewerkers geldproblemen hebben. Daarom zijn de partijen gaan kijken naar de mogelijkheden voor aanvullende afspraken.

Moeite met rondkomen

De FNV stelt dat zij dagelijks berichten krijgen van medewerkers uit de gehandicaptenzorg die kampen met geldproblemen. Het gaat dan om zaken als de verwarming uit laten staan of geen extra diensten kunnen draaien omdat de reiskosten niet worden voorgeschoten. Daarnaast vertellen gekwalificeerde medewerkers dat zij uit de deelsector stappen omdat zij elders meer kunnen verdienen.

Door: Nationale Zorggids