Normal_senior-woman-in-therapy-2022-01-18-23-56-21-utc__1_

Passende zorg in de langdurige (gehandicapten) zorg verschilt fundamenteel van de curatieve zorg. Dit schrijft branchevereniging Vereniging Gehandicaptenzorg Nederland (VGN) in een brief aan de Tweede Kamer. De vereniging stelt vragen over de rol van het beroepsonderwijs, de definiëring van passende zorg, de landelijke governance en evaluatie van kennis en de organisatie van passende zorg. VGN stelt dat het eigen karakter van passende zorg in de langdurige zorg niet vergeten moet worden in de uitwerking. Dit meldt Skipr.

Minister voor Langdurige Zorg Conny Helder heeft haar ideeën rondom de kennisinfrastructuur en passende zorg in de langdurige zorg bekend gemaakt. Hierin claimt Helder dat haar voorgestelde invulling van passende zorg effectief bewezen is. VGN zegt dat deze echter niet past bij het eigen karakter van de langdurige zorg.

Eigen visie

De vereniging benadrukt het belang van passende zorg en transparantie in de langdurige zorg. Zij creëren hun eigen visie met behulp van het Kwaliteitskompas en documenten zoals Perspectief op persoonsgerichte zorg. Ook wil VGN meer academische werkplaatsen hebben om de kennisinfrastructuur en kennisontwikkeling te bevorderen.

Door: Nationale Zorggids