Ieder(in) onderzoekt kwaliteit langdurige gehandicaptenzorg

Ieder(in) onderzoekt hoe mensen met een beperking en hun naasten de kwaliteit van de zorg en ondersteuning op dit moment ervaren. En wat dat betekent voor de kwaliteit van hun leven. Mensen met een beperking of ouders, familieleden en andere naasten van mensen met een beperking worden gevraagd om ervaringen te delen en een vragenlijst in te vullen. Dit meldt Ieder(in).

De belangenbehartiger voor mensen met een beperking ontvangt meerdere signalen over problemen in de (gehandicapten)zorg. Denk aan personeelstekorten of het vinden van een passende woonruimte. Dit wil Ieder(in) nader onderzoeken. De uitkomsten van dit onderzoek worden gebruikt richting de politiek, om de kwaliteit van de langdurige zorg op peil te houden of te verbeteren.

Vragenlijst

De vragenlijst is bedoeld voor mensen met een beperking die zorg en ondersteuning ontvangen uit de Wlz. Ook ouders, familie of andere naasten mogen de vragen beantwoorden. Het invullen van de vragenlijst kan tot 21 juli en duurt ongeveer 15 tot 20 minuten. De vragenlijst vind je hier.

Door: Nationale Zorggids