Normal_uitreikingchequemuldersystemsvlnrvincentsennameta

 Een buitengewone prestatie markeert een belangrijke mijlpaal in de strijd tegen de erfelijke oogziekte van Leber. Senna en het team van Mulder Connect (onderdeel Mulder Systems) haalden maar liefst 8.280 euro op tijdens het recente Drakenbootfestival in Apeldoorn. Het geld is bestemd voor fundamenteel onderzoek door het LUMC naar deze erfelijke oogziekte. Dit meldt het Oogfonds.

De ziekte van Leber is een zeldzame oogziekte waarbij de cellen in de oogzenuw niet goed functioneren, wat kan leiden tot ernstige slechtziendheid en zelfs blindheid. Het zicht neemt vaak snel af in beide ogen. De vader van Senna, Vincent, een elektricien uit Apeldoorn, werd geconfronteerd met dit verwoestende nieuws dat hij deze ziekte heeft op de dag dat zijn jongste zoon werd geboren. Sindsdien heeft hij zijn persoonlijke verhaal gedeeld om bewustzijn te creëren en geld in te zamelen voor onderzoek naar deze ziekte, in de hoop zijn zussen en hun kinderen te vrijwaren van dit genetische lot.

Inzamelingsactie inspireert gemeenschap

Met vastberadenheid en enthousiasme deden Senna en het team van Mulder Connect tijdens het Drakenbootfestival een oproep aan de inwoners van Apeldoorn en omgeving om bij te dragen aan dit doel. Bezoekers van het festival konden loten kopen om kans te maken op een iPad, waarmee het bedrag van 8.280 euro voor fundamenteel onderzoek naar de ziekte van Leber is ingezameld.

Meta Neeleman, directeur-bestuurder van het Oogfonds, benadrukt de impact van deze geweldige prestatie: "Dit resultaat is ronduit indrukwekkend. Het bedrag dat Senna en Mulder Connect tijdens het Drakenbootfestival inzamelden, levert een wezenlijke bijdrage aan het financieren van fundamenteel onderzoek naar de ziekte van Leber, met als doel erfelijke blindheid te voorkomen en genezen."

Door: Nationale Zorggids
Afbeelding: Oogfonds