Normal_gezondheidszorg__financieel_resultaat__zorg

Afgelopen jaar had Zorgaanbieder Triade Vitree een verlies van bijna 12 miljoen euro geleden, maar dit jaar zijn alle financiële problemen opgelost volgens bestuurder Norma van Burgsteden. "Dat ligt gelukkig achter ons." Dit meldt Omroep Flevoland.

 

Zorgorganisatie Triade Vitree, die mensen met een beperking en jongeren onder zijn hoede neemt, is actief in heel Flevoland, en ook gedeeltelijk in Overijssel. In 2021 al een verlies had van 3,5 ton, nam dit vorig jaar toe tot bijna 12 miljoen euro.

"Wij verwachten dat we in 2023 gewoon een gezonde organisatie blijven. We liggen ook op koers", zegt Van Burgsteden. "Ik heb vol vertrouwen weer zicht op de toekomst." De bestuurder zegt dat het grote verlies van vorig jaar een uitzonderlijk geval was, en niet meer zal voorkomen. "De oorzaken daarvan liggen vooral in het verleden."

Bezuinigen

Door de afspraken met de gemeentes die dit jaar starten, zal de aangeboden zorg financieel genoeg gedekt worden. Toch vertelt Van Burghsteden dat het aanbod aangepast moet worden. Zo worden de twee zwembaden, die gebruikt werden door kinderen, gesloten vanwege de toenemende kosten. Wel garandeert de bestuurder dat de kwaliteit niet achteruit zal gaan. "Dat is het allerbelangrijkste wat we doen."

Door: Nationale Zorggids / Marian van Reesch