Bewoners met beperking in Amsterdamse flat al bijna twee weken zonder lift

Sinds bijna twee weken is de lift van een flat bij het Westerdok in Amsterdam kapot. In de flat wonen mensen met een beperking en mensen die afhankelijk zijn van een rolstoel. Door de defecte lift moeten veel van hen binnenblijven omdat de trap gebruik geen optie is. Dit meldt NH Nieuws.

Sommige bewoners zijn door hun leeftijd slecht ter been en moeten anderen hun boodschappen laten doen. In de flat woont een jongen die rolstoelafhankelijk is en met geen mogelijkheid naar buiten kan, ook andere bewoners maken zich zorgen om hem. “Hoe moet hij erin en eruit? Dat is voor mij echt een raadsel”, zegt een onderbuurman.

Gebrek aan communicatie

Bewoners begrijpen dat een lift kapot kan gaan, maar klagen over het gebrek aan communicatie van Eigen Haard, de woningcorporatie. Er is geen duidelijkheid gegeven over wanneer de lift wordt gemaakt en dus blijven bewoners in het ongewis over wanneer ze weer naar buiten kunnen of zelfstandig hun boodschappen kunnen doen.

Volgens de corporatie moet de Vereniging van Eigenaren (VvE) en niet Eigen Haard de lift repareren, omdat de flat koop- en huurwoningen heeft. Klachten stuurt het wel door naar VvE. Volgens een woordvoerder is dinsdag het kapotte onderdeel van de lift geleverd.

Door: Nationale Zorggids / Johanne Levinsky