's Heeren Loo gaat specialistische mondzorg uitbesteden

Gehandicaptenorganisatie ’s Heeren Loo gaat de mondzorg uitbesteden aan een nog nader te vinden partij. Dit gaat in zeven van haar regio’s doen: Zeeland, Noord-Holland, Gelderland Midden, Gelderland zuid, Ermelo, Noordoost-Nederland en Apeldoorn. Voor cliënten gaat er weinig veranderen. Het doel is om de zorg te laten zoals ze dat gewend zijn, op dezelfde locaties met dezelfde mensen. Dit meldt ’s Heeren Loo. 

De zorginstelling kiest ervoor mondzorg door een externe partij te laten uitvoeren, vanwege de bedrijfsvoering van de mondzorg, maar ook om de continuïteit van de zorg te kunnen waarborgen en de kwaliteit te kunnen bewaken. Omdat mondzorg in de gehandicaptenzorg zeer specialistisch is, is het belangrijk om een partij in te schakelen die alle facetten van deze mondzorg in huis heeft.

Intentieverklaring

’s Heeren Loo had een partner gevonden waarmee een intentieverklaring was getekend, maar de uitbesteding bleek voor dit bedrijf financieel en organisatorisch niet haalbaar. Het plan is om de zomermaanden te gebruiken om na te denken over een nieuwe invulling. In de tussentijd blijft de mondzorg zoals dat nu is geregeld.

Door: Nationale Zorggids / Johanne Levinsky