Normal_tbs__gevangenis__detentie

Een 50-jarige man met een licht verstandelijke beperking wordt niet veroordeelt voor zijn valse bommeldingen bij het CWZ en Radboudumc in Nijmegen. De rechter had dit oordeel uitgesproken na inbreng van experts. Die zeiden dat een dergelijke straf geen zin had omdat de mentale leeftijd van de man op het niveau is van een kind van 18 maanden tot 3 jaar. Dit meldt Skipr.

De man uit Groesbeek had in januari naar het noodnummer gebeld, waarna hij de bommeldingen deed. Het werd snel duidelijk dat dit vals melding waren.
 
De man was namelijk woedend op zijn begeleiders, iets waar hij vaker last van heeft. Hij is namelijk nog schuldig aan drie zware mishandelingen, één mishandeling, brandstichting en vernielingen in een woonvoorziening, waar hij is opgenomen met een rechterlijke machtiging. Zo heeft hij met dakpannen gegooid en heeft hij een begeleider een kopstoot gegeven.
 
Naast de verstandelijke beperking zit de man ook op het autistisch spectrum en heeft hij veel psychische problemen. Volgens experts is hij sociaal en emotioneel “zeer onrijp”.
 
Door: Nationale Zorggids / Marian van Reesch