Normal_disabled-woman-in-wheelchair-with-assistant-in-par-2022-02-02-03-59-43-utc__1_

Hengelo wil hun stad toegankelijker maken voor mensen met een beperking. Uit de zomernota blijkt dat ze bereid zijn om grote bedragen neer te tellen: van 2024 tot en met 2027 komt er jaarlijks 53.000 euro vrij. Dit meldt Twente FM.

De gemeente Hengelo is de afgelopen drie jaar druk bezig geweest met het toegankelijk maken van de stad vanuit het Actieplan Toegankelijkheid. Terwijl een meetmoment in mei heeft laten zien dat de gemeente duidelijke stappen heeft gezet, is er structurele financiering nodig om het plan verder uit te voeren. 
 
“Zonder dit budget kunnen we geen medewerker aanstellen die het contact onderhoudt met de gehandicapte doelgroep,” zegt wethouder Marie-José Luttikholt. “Daarnaast kunnen we een groot deel van onze promotieactiviteiten niet uitvoeren.” Met de promotieactiviteiten wil de gemeente ervoor zorgen dan inwoner van Hengelo bewust worden van de beperkingen waar invaliden tegenaan lopen.

Bushaltes

Volgens het document wil de gemeente met het verhoogde budget onder andere meer geld stoppen in de bushaltes. Zo willen zij toegankelijkere schermen plaatsen bij de haltes die ook voorzien zijn van audio-ondersteuning. Ook de haltes zelf worden aangepakt. Het perron bij een aantal plekken wordt verbreed en de geleidingslijnen worden verbeterd. De aanpassingen worden in de komende jaren langzaam ingevoerd.
 
 
Door: Nationale Zorggids / Marian van Reesch