Vermiste man met beperking uit Apeldoorn in goede gezondheid gevonden

De man die op 18 augustus vermist raakte in Apeldoorn, is maandag in "goede gezondheid" in het Overijsselse Delden aangetroffen. De politie meldt dat een oplettende burger de vermiste man herkende en hem vervolgens aansprak. Toen de vermiste man zijn naam doorgaf, heeft de burger de politie gebeld. "De man is meegenomen naar het bureau en zal met zijn familie herenigd worden."

Er is nog veel onduidelijk over de vermissing, maar in verband met privacy kan niet veel meer informatie gedeeld worden. Delden ligt ongeveer 70 kilometer van Apeldoorn. "We zijn blij dat er een eind is gekomen aan de zoektocht, en dat hij levend is teruggevonden", aldus de politie.

Verstandelijke beperking

De 33-jarige woonde sinds kort in Apeldoorn en heeft een verstandelijke beperking. Ook werd al bekendgemaakt dat hij dringend medicijnen nodig had. Hij verdween vanuit een Apeldoornse zorginstelling. De politie zei eerder dat de situatie met de dag zorgelijker werd. In de zoektochten die plaatsvonden werden onder meer drones, speurhonden en het Veteranen Search Team ingeschakeld.

Door: ANP