Dagboek van een herdershond met audiodescriptie en gebarentaal

Zondag 3 september zendt KRO-NCRV het musicalspektakel Dagboek van een herdershond live uit met audiodescriptie en gebarentaal. DJ Stefan Stasse verzorgt de audiodescriptie op NPO Radio 5 en NPO 2 Extra. Rechtstreeks vanuit de opnamelocatie in Sittard-Geleen beschrijft hij voor mensen met een visuele beperking wat er in beeld gebeurt. Daarnaast is de uitzending op NPO 1 Extra met tolk gebarentaal te zien. Dagboek van een herdershond live is een moderne tv-bewerking van één van de populairste Nederlandse series ooit en wordt op zondag 3 september om 20.25 uur uitgezonden op NPO 1. Dit meldt KRO-NCRV. 

 

De omroep kondigt ook een special aan op NPO 1. In Achter de schermen bij Dagboek van een herdershond wordt de cast gevolgd op weg naar de live-uitzending. Hoe bereiden ze zich voor? Wat kunnen ze al vertellen over hun rol? En hoe is het om mee te werken aan zo’n grote tv-productie? Je ziet onder andere Angela Schijf, Thomas Cammaert en Jon van Eerd terug in deze uitzending van bijna veertig minuten. Daarnaast wordt er gesproken met de makers, waaronder producent Albert Verlinde en regisseur David Griffhorst.

Zin in Dagboek van een herdershond live

Daarnaast wordt de radioluisteraar verblijd met een twee uur durende voorbeschouwing van Dagboek van een herdershond live. In een speciale uitzending van Zin in morgen legt presentator Sander de Kramer de betekenis van het verhaal uit, gaat hij in gesprek met de cast en schuift Stefan Stasse bij hem aan om vooruit te blikken op de audiodescriptie. Zin in morgen is op 2 september om 18.00 uur te beluisteren bij KRO-NCRV op NPO Radio 5.

Door: Nationale Zorggids
Afbeelding: Sander Mulkens