Grootste event voor mensen met beperking in de maak

Koninklijke Jaarbeurs slaat met haar Support beurs, de beurs die onbeperkte mogelijkheden biedt voor mensen met een bewegingsbeperking, de handen ineen met de organisatie van de VeineDAGEN. Het doel is om gezamenlijk het grootste event neer te zetten voor mensen met een beperking, voor jong en oud. Het event gaat verder onder de naam VeineDAGEN en vindt plaats tijdens de Dutch Health Week in Koninklijke Jaarbeurs van donderdag 11 tot en met zaterdag 13 april 2024. Dit meldt de Koninklijke Jaarbeurs.

Jaarbeurs organiseert al twintig jaar de Support beurs uit naam van Firevaned, de branchevereniging van hulpmiddelen. De samenwerking met de branchevereniging blijft, maar naast hulpmiddelen zal de beurs ook informatie bieden op andere leefstijlgebieden als sport, vakanties, therapieën en contacten. Mede-initiatiefnemer Renée Ruisch: “Bij de VeineDAGEN richtten we ons op ouders en professionals van kinderen en jongeren met een fysieke en/of verstandelijke beperking. We zijn trots dat we de kennis van Support mee kunnen nemen in de organisatie van de VeineDAGEN 2024 voor jong én oud."

VeineDAGEN onderdeel van Dutch Health Week

De VeineDAGEN zijn vanaf 2024 onderdeel van de Dutch Health Week. Tijdens de Dutch Health Week is Utrecht een week lang dé plek waar duizenden zorgprofessionals deelnemen aan verschillende zorgevents. De Dutch Health Week is een initiatief van Jaarbeurs, die hierin nauw samenwerkt met de gemeente Utrecht, Utrecht Marketing, ROM Utrecht Region, Traiectum Sportcampus, FC Utrecht en tal van andere partijen. De Dutch Health Week is daarmee in Nederland het grootste evenement voor de gezondheidszorg.

Door: Nationale Zorggids