Normal_petitie_wij_willen_ook

MKB-Nederland heeft vanmorgen de petitie ‘Wij Willen Werken’ van de Oogvereniging, Visio Foundation en het Bartiméus Fonds in ontvangst genomen. 3.225 ondertekenaars van de petitie roepen werkgevers hiermee op om mensen die slechtziend of blind zijn een kans op werk te bieden. Op dit moment heeft slechts 29 procent van de mensen met een visuele beperking een betaalde baan. Dit meldt Bartiméus Fonds.

Volgens de initiatiefnemers van de petitie wordt een grote groep potentiële werknemers over het hoofd gezien. Dit terwijl de arbeidsmarkt staat te springen om menskracht, meer mensen aan het werk de druk op het sociale vangnet vermindert en werken bijdraagt aan levensgeluk en het behoud van de eigen regie. Mensen met een visuele beperking kunnen met de juiste aanpassingen en hulpmiddelen prima functioneren in een reguliere werkomgeving.

Campagne Wij Willen Werken

De Oogvereniging, Visio Foundation en het Bartiméus Fonds hebben hun krachten gebundeld om de gezamenlijke campagne ‘Wij Willen Werken’ uit te dragen. Het doel ervan is het publiek bewust maken hoe pijnlijk het is voor mensen met een visuele beperking dat zij niet de kans krijgen om hun talenten te ontwikkelen en in te zetten in het werkende leven. Ook moet de campagne werkgevers laten inzien dat er onbenut potentieel is.

Constructief gesprek met MKB-Nederland

Met de overhandiging van de petitie is meteen een constructief gesprek gestart oer het creëren van gelijke kansen voor mensen met een visuele beperking op de arbeidsmarkt. De ondernemersorganisatie heeft inmiddels toegezegd die kansen onder de aandacht van haar leden te gaan brengen en het gesprek aan te gaan met individuele werkgevers.

Door: Nationale Zorggids 
Afbeelding: Bartiméus Fonds