Zorgondernemers Thomashuis in Andel zoeken overnamekandidaten

De huidige twee ondernemers van het Thomashuis in Andel willen het stokje overdragen aan een nieuw stel levenspartners die willen zorgen voor mensen met een beperking. Het Thomashuis in Andel bevindt zich in een monumentale boerderij en heeft acht vaste bewoners. Koos van Bout en Emmy Stark stonden aan de wieg, maar nemen nu afscheid om meer tijd te besteden aan hun familie. Dit meldt Omroep Brabant. 

Volgens Stark en Van Bout zijn zij de belangrijkste mensen in het leven van hun bewoners en spelen de bewoners een zeer belangrijke rol in hun leven. Ze omschrijven het Thomashuis het liefst als een leefgemeenschap, waar zij aan de wieg stonden. Beiden hebben een zorgachtergrond en wilden mensen met een beperking kleinschalig opvang bieden. Bij andere woonvormen hadden bewoners vaak verschillende begeleiders en hulpverleners en dat wilden zij niet. Stark en Van Bout zijn de vaste waarden in het huis, maar hebben ook een team met vaste medewerkers.

Nieuw elan

Nu ze op zoek zijn naar een nieuwe koppel, beseffen ze dat het einde van hun tijd in het Thomas huis nabij is. “Dat afscheid wordt heel erg pittig. De bewoners en hun familie zijn een deel van ons leven geworden”, zegt Van Bout. Toch gunnen ze de bewoners nieuwe eigenaren met bezieling, om het Thomashuis een nieuw leven in te blazen. Mensen die geïnteresseerd zijn in overname zijn welkom op zaterdag 18 november. 

Door: Nationale Zorggids / Johanne Levinsky