OM eist negen jaar cel tegen man die zijn ernstig beperkte zus misbruikte

Het Openbaar Ministerie (OM) heeft een celstraf van 9 jaar geëist tegen een man die zijn mentaal zeer gehandicapte zus heeft misbruikt. De vrouw heeft het niveau van een 1,5-jarige in het lijf van een 71-jarige. Ze kan niet praten en heeft overal hulp bij nodig. Haar broer – tevens wettelijk vertegenwoordiger - en twee andere mannen staan terecht voor seksueel misbruik. Dit meldt Omroep Brabant. 

De zwaarste verdenking is voor een 56-jarige man uit Uden. Bij de zus van hoofdverdachte Petrus M. werden verwondingen gevonden na een bezoek van deze man. Een medewerker van de instelling waar zij woonde vond bloed in haar luier. Haar vagina bleek flink te zijn bewerkt met een stomp voorwerp. Haar broer en de man uit Uden werden opgepakt en later nog twee anderen. M. is de enige die nu nog vastzit.

Wilsonbekwame zus als 'sekspop' verkocht in chatrooms

M. gebruikte zijn zus om in contact te komen met andere mannen. Hij ‘verkocht’ haar in chatrooms als een soort levende sekspop. Hij besprak allerlei mogelijkheden om seks te hebben met zijn wilsonbekwame zus. Een aantal mannen zagen dat wel zitten en drie medeverdachten wilden ook wel seks met M.. Op die manier konden zij ook onderling hun gang gaan.

Weinig empathie

De officier van justitie maakt zich ondanks de volledige toerekeningsvatbaarheid van M. zorgen over zijn mentale staat van zijn. Hij toont weinig empathie en weigert mee te werken aan onderzoeken. Er loopt nog een aangifte tegen hem van een 14-jarig meisje.

Door: Nationale Zorggids / Johanne Levinsky