Failliet Twenty4 Wonen is gemeente en fiscus flink wat geld verschuldigd

Twenty4 Wonen is Almelo zo’n 300.000 euro zorgsubsidie verschuldigd, zegt de gemeente. Of deze het geld ooit terugziet is nog maar de vraag, want de zorginstelling voor mensen met een verstandelijke beperking of psychische problemen is vorige week failliet verklaard. Bovenop de 3 ton die de instelling de gemeente misschien moet betalen, ligt ook een belastingschuld van 200.000 euro te wachten op betaling. Dit meldt RTV Oost. 

Volgens de gemeente Almelo voldoet de kwaliteit van de geleverde zorg niet aan de eisen. Dit zou onderzoek in 2019 al hebben aangetoond. Daarom wil het 3 ton zorggeld terugzien. Door uitgestelde coronasteun die nog terugbetaald moet worden, heeft Twenty4 Wonen ook een schuld van ongeveer 200.000 euro bij de Belastingdienst.

Personeelsproblemen en schulden

Het gaat al langere tijd niet goed met de zorginstelling. Nadat er in september 2023 brand opstond bij een opvanglocatie in Enschede en personeel vertrok vanwege niet uitbetaald loon, dreigden bewoners op zichzelf aangewezen te raken. Ondertussen raakte ook de bv in de problemen door de belastingschuld en de eis van Almelo om de zorgsubsidie terug te krijgen.

Door: Nationale Zorggids / Johanne Levinsky