Samenwerkingsovereenkomst Kennisplein Gehandicaptensector hernieuwd

Vereniging Gehandicaptenzorg Nederland (VGN), Vilans en ZonMw hebben woensdag 7 februari 2024 een nieuwe samenwerkingsovereenkomst ondertekend voor de voortzetting van Kennisplein Gehandicaptensector. De drie organisaties willen hiermee samenwerking in kennisdeling blijven stimuleren. Dit meldt VGN.

 

Sinds 2008 kunnen zorgprofessionals, cliënten en naasten in de gehandicaptenzorg informatie vinden en delen op het Kennisplein Gehandicaptensector. Er zijn een website en social media, maar er worden ook bijeenkomsten georganiseerd en programma’s opgestart. VGN, Vilans en ZonMw hebben destijds het initiatief genomen voor het plein, samen met MEE NL. Op de website is praktijk- en ervaringskennis te vinden en wordt wetenschappelijk onderzoek toegankelijk gemaakt.

Grote opgaven gehandicaptensector

“Samenwerking in kennisdeling op landelijk niveau wordt steeds belangrijker. De gehandicaptensector staat momenteel voor grote opgaven. De beschikbaarheid van actuele, gevalideerde en toepasbare kennis is van cruciaal belang”, zegt bestuurslid Mirella Minkman van Vilans. De drie organisaties die een nieuwe samenwerking zijn aangegaan geloven in de missie en mogelijkheden van het plein, laat ze weten.

Door: Nationale Zorggids / Johanne Levinsky