Digitale vergunning nodig naast gehandicaptenparkeerkaart Zoetermeer

Naast een gehandicaptenparkeerkaart hebben parkeerders met een beperking ook een digitale vergunning nodig in Zoetermeer. Dit komt door de komst van de scanauto die controleert of parkeerders wel hebben betaald voor hun plekje. Houders van een invalidenkaart hoefden deze voorheen alleen achter de voorruit te leggen, maar dat is niet meer genoeg. Ze hebben tot maart de tijd om een digitale vergunning te regelen. Vanaf dan zal de scanauto gaan bekeuren. Dit meldt Algemeen Dagblad. 

 

Kentekenplaten van houders van gewone parkeervergunningen staan in een database, maar houders van een gehandicaptenparkeerkaart nog niet. Zij hebben inmiddels wel een brief ontvangen over de te nemen maatregelen. In de tussentijd worden hun auto’s dus niet herkend door scanauto’s. De gemeente Zoetermeer zal parkeercontroleurs afsturen op niet-herkende auto’s.

Kwetsbare groep

“Omdat het hier een kwetsbare groep mensen betreft vind ik een extra fysieke controle op zijn plaats om te voorkomen dat er onterecht wordt beboet”, aldus verkeerswethouder Ingeborg ter Laak.

Door: Nationale Zorggids / Johanne Levinsky