Bewoners met beperking geëvacueerd uit brandende woonboerderij

Vijftien bewoners met een verstandelijke beperking zijn bij een grote brand in hun woonboerderij in Breukelen uit hun woning gehaald. Hoewel de brand in restaurant Loetje begon, sloeg deze over naar de woonboerderij van Amerpoort. Om 10.00 uur had de brandweer het vuur nog steeds niet onder controle. Dit meldt het Algemeen Dagblad.

Rond 4.00 uur vanmorgen ontstond de brand in vuilcontainers van Loetje. Die sloeg over naar de keuken en kwam vervolgens in aanraking met de woonboerderij met rieten kap. Vijftien bewoners met een verstandelijke beperking zijn uit hun bed gehaald en naar een veilige plek gebracht: een dagbestedingslocatie van Amerpoort in Vinkeveen terechtkwamen. Volgens een woordvoerder van de organisatie zijn ze flink geschrokken, maar is iedereen veilig.

'Als een beer aan het beulen'

De schade is nog niet in kaart gebracht, mede vanwege de aanhoudende blusactiviteiten door de brandweer. Of en wanneer de bewoners terug kunnen naar Breukelen, moet dus nog maar blijken. De moeilijke constructie van het dak, bemoeilijk het blussen van de brand. “Brandweerlieden zijn als een beer aan het beulen”, zegt de woordvoerder van de veiligheidsregio.

Door: Nationale Zorggids / Johanne Levinsky