Campagne gestart om niet het woord hulpmiddel, maar doemiddel te gebruiken

Branchevereniging van hulpmiddelen Firevaned is een campagne gestart om het woord hulpmiddel te vervangen voor ‘doemiddel’. Hulpmiddelen leveren namelijk gezondheidswinst op en zijn van grote maatschappelijke waarde. Mensen met een beperking kunnen hierdoor namelijk meedoen aan de maatschappij. Dit meldt Ieder(in).

Meer dan 2 miljoen Nederlanders hebben een beperking. Zij kunnen gebruikmaken van hulpmiddelen voor een meer zelfstandigheid en een betere kwaliteit van leven. Mensen met een beperking hebben hulpmiddelen nodig om te kunnen meedoen in de samenleving. Door deze middelen kunnen ze onbeperkt dingen doen. Wetgeving weerhoudt algemene toegankelijkheid ervan.

Geen hulp (meer) nodig

Firevaned vindt dat de maatschappij anders naar hulpmiddelen moet kijken en is daarom de campagne ‘Geen hulp (meer) nodig’ gestart. Daarin pleit de branchevereniging voor afscheid van het woord hulpmiddel en de komst van het woord doemiddel. Doemiddelen zijn misschien geen grote zorguitgave, maar hebben wel een grote impact op mensen die ze nodig hebben. Firevaned zet zich volop in om het woord doemiddel in het woordenboek te laten opnemen. Mensen die achter dit initiatief staan kunnen hun handtekening achterlaten op doemiddel.nl.

Door: Nationale Zorggids / Johanne Levinsky