Mega Wandel Marathon zamelt 2 ton in voor kinderen met beperking

Meer dan duizend deelnemers van de Mega Wandel Marathon van stichting het Gehandicapte Kind hebben samen 200.080 euro opgehaald voor kinderen met een beperking. Na afloop van de wandeltocht vertelden Tweede Kamerlid Lisa Westerveld van GroenLinks-PvdA en voormalig Kamerlid Lucille Werner vertellen over de positie van kinderen met een handicap in Nederland en waarom het belangrijk is dat zij kunnen meedoen in de maatschappij. Ook was er tijdens de wandeltocht aandacht voor ambassadeur Rick Brink, die onlangs op 38-jarige leeftijd is overleden. Hij zou voor de derde keer meedoen met de wandeling. Dit meldt stichting het Gehandicapte Kind. 

De stichting organiseert ieder jaar een wandelfeest waar iedereen aan mee kan doen en er 100 procent bij hoort. Het Gehandicapte Kind heeft namelijk als missie om te voorkomen dat kinderen met een beperking nog worden buitengesloten. Want op dit moment worden deze kinderen vijf keer vaker buitengesloten dan kinderen zonder beperking.

Rick Brink

Tijdens de wandeling was er volop aandacht voor de recent overleden ambassadeur van de stichting, Rick Brink. Hij zou voor de derde keer meedoen aan de Mega Wandel Marathon, maar kwam op 11 mei 2024 te overlijden. Als eerbetoon aan hem liepen zijn familie en vrienden mee met de wandeltocht. “Wij lopen vandaag om de missie van Rick voort te zetten. We zijn ontzettend trots op hem en het voelt alsof hij erbij is”, zei zijn zus Annelies zaterdag.

Door: Nationale Zorggids / Johanne Levinsky
Afbeelding: Stichting het Gehandicapte Kind