Leger des Heils neemt noodlijdend Villa Boerebont over

Villa Boerebont, een organisatie die beschermd wonen, begeleiding en dagbesteding biedt voor mensen met autisme, een licht verstandelijke beperking (LVB), ex-verslaafden of jongeren met gedragsproblemen, heeft het financieel erg zwaar. Daarom neemt het Leger des Heils de jongerenhulporganisatie vanaf 1 juli 2024 over. Dit meldt Breda.nieuws.nl.

De afgelopen tijd kreeg Villa Boerebont financiële ondersteuning van de gemeente Breda. Nu de overname verzekerd is, kan de zorg aan kwetsbare cliënten doorgaan en behouden medewerkers hun baan. Wmo-wethouder Arnoud van Vliet noemt het Leger des Heils W&G (Welzijns- en Gezondheidszorg) een waardevolle toevoeging aan het zorglandschap in Breda.

Stabiele organisatie

Omdat het Leger des Heils een grote organisatie is, kan deze ook bij een tegenslag bij kwetsbare Villa Boerebont de zorg laten doorgaan. De organisatie is bekend met de doelgroep van de zorginstelling, en de komende periode wordt de overname financieel, juridisch en praktisch geregeld. Bij Villa Boerebont wonen zes mensen beschermd en krijgen 103 cliënten dagbesteding.

Door: Nationale Zorggids / Johanne Levinsky