Den Haag maakt stranden toegankelijker voor mensen met beperking

Mensen met een beperking die naar het strand van Scheveningen willen, kunnen daar nu gebruikmaken van rolstoeltoegankelijke paden. Ook zijn er op strategische plekken aangepaste wc’s geplaatst en omkleedruimtes beschikbaar waar bezoekers met een beperking zich comfortabel kunnen omkleden. Dit meldt Nieuws uit Scheveningen. 

Ook het strand van Kijkduin is rolstoeltoegankelijker  gemaakt, met onder meer uitleenbare strandrolstoelen die gemakkelijk op het strand gebruikt kunnen worden. “Iedereen moet de kans krijgen om van onze prachtige stranden te kunnen genieten. Met deze nieuwe voorzieningen zetten we een grote stap in de richting van een meer inclusieve samenleving”, aldus wethouder Karin Meijer van Inclusie en Toegankelijkheid.

Horeca

Om de toegankelijkheid nog verder te verbeteren, gaat de gemeente Den Haag samenwerken met horecaondernemers rond en op het strand. Zo komen er verlaagde drempels, brede doorgangen en visuele en auditieve hulpmiddelen voor mensen die slechthorend, slechtziend, doof of blind zijn.

Door: Nationale Zorggids / Johanne Levinsky