Freelance zorgverleners 's Heeren Loo moeten echtheid diploma aantonen

Naar aanleiding van de uitkomsten van onderzoek door de zorg- en onderwijsinspecties gaat gehandicapteninstelling ’s Heeren Loo de komende tijd de diploma’s en kwalificaties van alle zzp’ers onder de loep nemen. Alle zzp’ers die er werken, moeten tijdens een gesprek ter plekke kunnen aantonen dat zij volgens het Diplomaregister van DUO in het bezit zijn van een legitiem zorgdiploma. Dit meldt NOS. 

’s Heeren Loo werkt met zo’n duizend externe werknemers, van wie de kwalificaties allemaal onder de loep worden genomen. Twee van hen weigerden medewerking en zijn inmiddels niet meer werkzaam bij de organisatie. “Er is echt een zerotolerancebeleid. Als je je niet wilt laten controleren, kunnen wij niet checken of je aan de eisen voldoet. Dat stopt onze relatie”, aldus regiodirecteur Bas Jansen.

Bemiddelingsbureaus

Ook ’s Heeren Loo werkt met bemiddelingsbureaus, maar zal niet meer blindelings vertrouwen op hun screening. Dat gaat de organisatie in het vervolg zelf doen, ook als de tussenpersoon geen slechte bijbedoelingen heeft. De zorginstelling gaat ook onderzoek doen naar de bureaus waarmee het samenwerkt. Als een bureau niet voldoet aan de eisen, stopt ook daar de samenwerking mee.

Door: Nationale Zorggids / Johanne Levinsky