17 juni 2013 om 19:19
< 1 min lezen

Onderzoek om maaltijdbeleving te verhogen

WAGENINGEN – Onderzoekers van Wageningen UR Food & Biobased Research gaan onderzoek doen naar hoe mensen met een beperking worden belemmerd in hun eetgewoontes en eetbeleving en hoe dit opgelost kan worden. Dit meldt VGN. 

Binnen het onderzoek zal een innovatieve technologie worden ontwikkeld, waarmee het gehele maaltijdproces van kiezen, aanschaffen, bereiden en eten vergemakkelijkt wordt. Op deze manier kan niet enkel de zelfstandigheid bij het eten vergroot worden, maar zal ook het eetplezier voor mensen met een beperking toenemen. 
 
Het onderzoek zal worden uitgevoerd samen met Zorgorganisatie Siza, ATAG en Distrivers en duurt drie jaar. Aansluitend zullen de innovaties ook ingezet worden voor andere doelgroepen, bijvoorbeeld voor thuiswonende ouderen. 
 
© Nationale Zorggids

Relevante artikelen

Alles van gehandicaptenzorg
    • Gehandicaptenzorg

    Ouderen en mensen met beperking in Wlz vaak dubbel verzekerd voor tandarts en fysio

    5 december 2025 om 09:28
    • Gehandicaptenzorg

    Zo’n negentig ouders stappen naar rechter vanwege afwijzingen meerzorg

    5 december 2025 om 08:10

Aankomende evenementen

09 Dec
Het Luchtmoment door Sociom
  • Noord-Brabant
10 Dec
Lotgenotencontact voor Mantelzorgers (donderdag) – West Maas en Waal door Sociom
  • Gelderland
11 Dec
Kerstmarkt bij OlmenEs
  • Friesland